Járjunk elöljáróként

Válásban érintett gyermekek egy része elveszíti otthonát és családi kapcsolatait, ezért gyermekvédelmi intézkedés alá kerülnek. Mentsük meg a gyermekeket.

A családi stabilitás elvesztése, a szülők közötti konfliktusok, és az otthoni légkör megváltozása komoly érzelmi terhet jelenthet számukra.

Anyagi háttér hiánya

A válás gyakran jár anyagi nehézségekkel, amelyek érintik a gyerekek életkörülményeit és jólétét. Az anyagi bizonytalanság csökkentheti az oktatási és egészségügyi lehetőségeiket, valamint az alapvető szükségleteik kielégítését.

Társadalmi kirekesztődés és stigmák

A válás következményeként a gyermekek társadalmi kirekesztettséget tapasztalhatnak, ami negatívan befolyásolhatja az önbecsülésüket és kapcsolati képességeiket. Emellett a válással kapcsolatos társadalmi stigmák is veszélyeztethetik a gyermekek érzelmi és mentális egészségét.

Adjunk otthont

Tudjuk, hogy sok hátrányos helyzetű gyermek nélkülözi az otthon melegét és étel- és lakhatási problémákkal küzd. Adjunk nekik egy esélyt az otthonra és a stabilitásra!

Oktatás a jövőért

A válásban érintett gyermekeknek a tanulás biztos alapot teremthet a jövőjük számára. Támogasd őket az oktatásban, hogy lehetőségeiket maximálisan kihasználhassák!

Sport

A sportban rejlő lehetőségek révén támogatjuk a válásban érintett gyerekeket,

hogy megerősödjenek és fejlesszék az önbecsülésüket.

Csatlakozz hozzánk és segíts Te is erőt és az önbizalmat építeni!

Járjunk előljáróként

A Válás Kultúra Alapítvány az elveszített otthonok és családi kapcsolatok megmentéséért küzd.

Hiszünk abban, hogy összefogással új kezdeteket teremthetünk az érintett gyermekek számára. 

Legyünk összetartó társadalom

Válás következtében a gyermekek társadalmi kirekesztettséget tapasztalhatnak, ami negatívan befolyásolhatja az önbecsülésüket és kapcsolati képességeiket.

Emellett a válással kapcsolatos társadalmi stigmák is komoly hatással lehetnek a gyermekek érzelmi és mentális egészségére.

&

Olvasd el Alapítványunk legfrissebb cikkeit:

Támogasd Te is a válásban érintett gyermekek jólétét!

A válás rengeteg anyagi problémát okozhat, amelyek negatív hatással lehetnek a gyerekek életére. Az anyagi bizonytalanság csökkentheti oktatási és egészségügyi lehetőségeiket, valamint az alapvető szükségleteik kielégítését. Köszönjük!

Iratkozz fel listánkra!